Zonnepanelen

Zonne-energie is een groeiende markt. In eerste instantie is de overheid de particuliere toepassingen gaan stimuleren door het verstrekken van subsidies en btw voordeel. Ook is in de woningbouw het energielabel van toepassing geworden. Binnen dit label wordt een woning getoetst op zijn energie verbruik. Zonne-energie telt voor 60% mee in het geven van punten voor dit label. Naar de toekomst toe wordt dit label steeds belangrijker. Het zorgt dat een woning sneller en marktconform kan worden verkocht.

Momenteel zijn er ook veel stimuleringsregelingen voor het bedrijfsleven. Er zijn steeds meer geluiden om eigen energie op te wekken. Hiervoor kunnen wij de terugverdientijd berekenen en een investeringsberekening maken voor de klant. Onze ontwerpers hebben speciale cursussen gehad om een installatie te kunnen ontwerpen aan de hand van een speciaal computerprogramma. Verder installeren wij de installaties altijd volgens de geldende veiligheidsvoorschriften en kunnen wij voor onze klanten de subsidie regelingen uitzoeken.

Kwaliteit

De door ons geleverde panelen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. De kwaliteit van het toegepaste glas en het prepareren hiervan moet zorgen voor een optimale doorlaatbaarheid. De zelfreinigende eigenschappen van het glas is hiervoor zeer belangrijk. Ook het proces van solderen en de toegepaste materialen zijn uitermate belangrijk voor de kwaliteit van de panelen.

De kwaliteit van de panelen kun je bepalen door praktische testen zoals de Photon test. Het heeft alles te maken met de degelijkheid van de panelen en de toegepaste elektronica. ET solar test haar panelen in een Duits laboratorium (TUV keur) dit strenge keurmerk waarborgt de in de certificering gemelde opbrengsten. Tevens zijn de ET solar panelen uitgerust met diodes om te voorkomen dat bij schaduwwerking op het paneel het gehele systeem uitvalt.

De kwaliteit van het glas en de oppervlakte hiervan zijn erg belangrijk. De ET solar panelen zijn geseald met een speciale laag. De panelen worden dan ook als zelf reinigend beschouwd. De zuiverheid van het glas bepaald de lichtdoorlatendheid van het glas. Dit is noodzakelijk om de opbrengst langere tijd te kunnen garanderen.

SMA is wereldwijd de marktleider op het gebied van omvormers. Wij zijn in staat om deze systemen voor uw situatie te optimaliseren als de opstelling niet voldoet aan de standaard richtlijnen. Zo is het uitermate belangrijk dat de installatie als geheel goed door gerekend wordt voor dat de montage plaatsvindt. Een kleine misrekening in deze installaties zorgen voor een teleurstellende opbrengst.

Voorts werken wij op de platte daken met het “Profitlight” systeem dat zonder ballast op het dak geplaatst kan worden het gewicht per m2 bedraagt c.a. 8,5 kg. Wij hebben recent een project uitgevoerd waarbij dit systeem windkracht 13 op de volle wind glansrijk heeft door staan. Dit lichte systeem is opgebouwd uit aluminiumprofielen en bijzonder makkelijk modulair los te nemen bij dak onderhoud.

Beveiliging en metingen

De voeding van een polivoltsysteem wordt in de verdeelinrichting voorzien van een hoofdschakelaar en een installatie automaat. Buiten de verdeelinrichting moet een werkschakelaar geplaatst worden om, indien dit noodzakelijk is, de groepenkast spanningsvrij te kunnen maken. Tevens hebben wij de mogelijkheid om een aardlekschakelaar toe te passen, zie criteria voor de selectie van een aardlekbeveiliging.

Garantie

Bij de stukken hebben wij alle documenten aangaande garantie en verzekerde garantie bij gevoegd. Voor de panelen geld een standaard verzekerde garantie van 5 jaar. Deze verzekerde garantie kan naar behoefte tegen betaling worden verlengt.

De garantie op de SMA omvormers is soortgelijk geregeld. Alleen betreft dit het verlengen van de 5 jaar fabrieksgarantie. Deze kan bij de fabriek met stappen van 5 jaar verlengt worden tot een maximum van 25 jaar.